Noorse les via Internet

 

Lynganor biedt privéles Noors via internet aan. Door flexibel gebruik van lesmateriaal kunnen de lessen altijd aan jouw wensen en kennisniveau worden aangepast. Het is tenslotte jouw cursus. Op deze pagina kan je meer lezen over de privécursussen op maat bij Lynganor.

 

Les via videoconferentie

De lessen worden door middel van videoconferentie georganiseerd. Dit betekent dat we veel spreken, wat ook voorwaarde is om een nieuwe taal te leren. Het oefenen van lezen en schrijven is echter ook belangrijk.  Het elektronische Whiteboard maakt het mogelijk om teksten te schrijven en die samen te bekijken. Het is ook mogelijk om een document of een website samen te bekijken. Videoconferentie is daarom uitermate geschikt om taalles te volgen. Het is voor jou als student niet nodig om iets te downloaden. De docent stuurt je een link. Als je daarop klikt, kan de les gelijk beginnen. Het is videobellen, maar dan op een geavanceerde manier.

Lesmateriaal voor een online cursus

Voor lessen online is het vaak handig om met e-books te werken, omdat je dan alle teksten en oefeningen samen met de docent kunt bekijken. Wil je toch liever met een gedrukt boek werken? Geen probleem. E-books zijn namelijk ook in papieren versie verkrijgbaar.  Het is trouwens altijd mogelijk om zowel met een lesboek als met oefeningen online te werken. Filmpjes en luisteroefeningen zijn ook een belangrijk onderdeel van de lessen. Bij lessen op de hogere niveau's kunnen we ook met artikelen van kranten en tijdschriften werken. 

 

Aanbevolen leerboeken Noors

Lynganor werkt vooral met lesboeken van de Noorse uitgeverij Cappelen Damm. Voor cursussen op niveau A1 en A2 wordt vaak  På vei gebruikt. Maar wil je niveau A2 snel bereiken, dan kun je beter met Norsk på 1-2-3 werken. Op hogere niveaus kunnen we met  Stein på stein (niveau B1) en Her på berget (niveau B2) werken.
De boven genoemde leerboeken zijn allemaal zowel als e-book als in gedrukte versie verkrijgbaar. Het e-book kan echter voor enige tijd gratis worden uitgeprobeerd. Heb je al een ander lesboek, dan kunnen we natuurlijk ook bekijken of het geheel of gedeeltelijk gebruikt kan worden.

 

De prijs van de les van 60 minuten is 24 euro voor één persoon. De eerste proefles is gratis. Kijk hier voor meer uitleg over prijzen voor meerdere personen, kortingen en betaalwijze. 

Heb je verder nog vragen? Kijk dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.